Fides news
Posted in

Investeringsopportuniteit door stormloop op Vlaamse huurmarkt

Investeren in vastgoed
Posted in

Is het een goed idee om nu in vastgoed te investeren? Dit is wat menige investeerder bezig houdt. De onzekere economie en stijgende rente zorgt inderdaad voor onzekerheid. Maar experts wijzen op belangrijke opportuniteiten, dit onder meer als gevolg van de sterk stijgende vraag naar kwaliteitsvolle huurwoningen en appartementen. En dit is waar we bij Fides voor 100% op inzetten.

Hogere huurprijzen

“Is het een goed moment om te investeren in vastgoed? Experts menen van wel.” Dit berichtte De Tijd nog op 16 mei jl. Ze stippen aan dat er een grote nood is aan investeerders in huurwoningen. De huurmarkt staat onder druk, wat tot hogere huurprijzen zal leiden. Een nieuwe groep van solvabele huurders, waaronder ook tweeverdieners, dienen zich aan. “Door de gestegen rente zijn mensen afwachtender geworden om een woning te kopen. Ze blijven langer op de huurmarkt voor ze de stap naar een koopwoning zetten”, zegt Kristophe Thijs van makelaarsfederatie CIB Vlaanderen in De Tijd.  “Daar komt bij dat jongere gezinnen niet meer weigerachtig staan tegenover huren”. Conclusie: een stormloop op de Vlaamse huurmarkt, met vooral veel vraag naar energiezuinige en kwaliteitsvolle appartementen en huizen op toplocaties met aandacht voor mobiliteit en leefbaarheid.

Is het een goed idee om nu in vastgoed te investeren? Experts menen van wel. Ze stippen aan dat er een grote nood is aan investeerders in huurwoningen. Die markt staat onder druk, wat tot hogere huurprijzen zal leiden. (bron: De Tijd, 16 mei 2023)

Groot verhuurpotentieel en toekomstige meerwaardecreatie

Naast de toekomstige meerwaardecreatie kan je als investeerder dus rekenen op het groot verhuurpotentieel met mooie en stijgende huurprijzen. “Vastgoed heeft bovendien een zekerheidsfactor. Terwijl de aandelenbeurzen grote pieken en dalen kennen, is er bij Belgisch vastgoed nog nooit echt een dal geweest. Mocht u dus uw vastgoed verkopen, dan kunt u vrij zeker zijn van de waarde”, zegt Vandenhende in De Tijd. Door de indexering van de huurprijs ben je ook gewapend tegen inflatie. Ondanks de recente rentestijgingen, is de rente bovendien nog steeds relatief laag. Niet langer wachten is de boodschap.

Meer mensen op de huurmarkt betekent dat de huurprijzen stijgen. Voor wie in vastgoed investeert, is dat positief. “Vastgoed heeft bovendien een zekerheidsfactor. Terwijl de aandelenbeurzen grote pieken en dalen kennen, is er bij Belgisch vastgoed nog nooit echt een dal geweest”, aldus Frédéric Vandenhende van Investr. (bron: De Tijd, 16 mei 2023)

Duurzaamheid, mobiliteit en leefbaarheid

Op dit moment zijn er heel wat opportuniteiten op de vastgoedmarkt, verklaart Vandenhende in hetzelfde artikel in De Tijd. “Denk goed na over waarin u investeert. Meer dan ooit is het belangrijk om rekening te houden met het ecologische aspect als u een investeringspand koopt. Ook de locatie is erg belangrijk.”  Dit laatste kunnen wij zeker bevestigen. Vooral duurzame en energiezuinige nieuwbouw- of zeer grondig gerenoveerde appartementen in een stedelijke omgeving zijn zeer gegeerd. Ook mobiliteit en leefbaarheid worden hoog ingeschat door de huurder. Als ervaren projectontwikkelaar, met een grondige kennis van de markt, heeft Fides een neus voor toplocaties die toelaten een antwoord te bieden op deze groeiende vraag naar kwalitatief wooncomfort in en rond de stad. Daarbij is er inderdaad ook veel aandacht voor de leefbaarheid, met veel aandacht voor stadsgroen dat op slimme wijze geïntegreerd wordt, zowel in de reeds opgeleverde projecten (o.a. Rijnpoort, Zilverkwartier en RWK 1879) als de projecten in volle ontwikkeling (De Wastuin en Hof Berlamuze).

Fides heeft een neus voor toplocaties die toelaten een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar kwalitatief wooncomfort in en rond de stad.

Uw vertrouwen waard

Fides staat voor vertrouwen en profileert zich sinds 2008 als betrouwbare vastgoedpartner die inzet op persoonlijke service, zowel naar bewoners als investeerders toe. Onder de privé-investeerders noteert Fides dan ook vaste klanten die bij een nieuw project opnieuw investeren in één of meerdere appartementen. Niet alleen de service maar ook de hoogwaardige kwaliteit wordt telkens weer geapprecieerd. Noteer dat de verkoop van de appartementen steeds in eigen beheer gebeurt. Zo garandeert Fides steeds een optimale begeleiding en service, dit gedurende het hele traject .

Vertrouwen moet je verdienen. Onder de privé-investeerders noteert Fides ook vaste klanten die bij een nieuw project opnieuw investeren in één of meerdere appartementen.

Investeringsopportuniteiten in Oud-Berchem en Lier

Benieuwd naar onze huidige projecten in aanbod en de investeringsopportuniteiten op toplocaties in het trendy Oud-Berchem (vlak bij ’t Groen Kwartier) en het stadscentrum van Lier (aan de historische invalsweg Berlarij)? We informeren u graag over de mogelijkheden.