Fides news

Ontdek de nieuwe Zilverkwartier modelappartementen

Zilverkwartier appartementen Antwerpen

Kom binnen! De nieuwe Zilverkwartier modelappartementen zijn helemaal klaar om je te verwelkomen. Om jou in optimale omstandigheden te informeren én te inspireren hebben we zowel een 2- als 3-slaapkamerappartement piekfijn uitgedost. Interesse? Maak gerust een afspraak en kom de sfeer, kwaliteit en hoge graad van afwerking opsnuiven.

Oplevering gestart

Het gaat snel op Zilverkwartier. Ondertussen is het duurzame woonproject in Berchem grotendeels klaar voor oplevering en hebben er trouwens al heel wat bewoners hun sleutel overhandigd gekregen. Zilverkwartier komt tot leven. Buren maken kennis en bewoners ontdekken hoe ook de daktuin en de autoluwe omgeving rondom het gebouw verder opwaarderen.  Er wordt verhuisd en ingericht, gewikt en gewogen welk meubel en welk schilderij waar komt. Schilderen of behangen mag uiteraard, maar hoeft niet. Alle appartementen worden instapklaar en met netjes geschilderde muren opgeleverd. Verhuizen en genieten is het motto.

Alle appartementen worden instapklaar en met netjes geschilderde muren opgeleverd.

Elk appartement een eigen karakter

Bij Fides zijn we geen fan van éénheidsworst. Geen ‘standaardappartementen’, met andere woorden. Net daarom geven we elk appartement een eigen karakter, steeds anders en telkens uniek, net zoals de mensen die er hun intrek nemen. Aangezien het vorige modelappartement ondertussen – en trouwens heel snel – een eigenaar vond, zijn we ook zelf aan het verhuizen gegaan. Het resultaat: niet één maar ineens twee nieuwe en stijlvolle modelappartementen met respectievelijk twee en drie slaapkamers, beide op de vijfde verdieping van het torengebouw. En jawel, nog voor dit artikel viraal ging, vond ook één van deze appartementen een enthousiaste eigenaar. Zeer binnenkort staat er voor ons dus terug een verhuis op stapel, wat niet wegneemt dat we ook de foto’s van dit appartement nog graag met je delen.

We geven elk appartement een eigen karakter, steeds anders en telkens uniek, net zoals de mensen die er hun intrek nemen.

Woongenoegen en keukencomfort

De rondleiding beginnen we in het 2-slaapkamerappartement met als absolute blikvanger: de stijlvolle open eilandkeuken die een zwarte houtlook combineert met een helder werkblad in composiet met subtiele natuursteenlook: mooi, sterk én onderhoudsvriendelijk. De zwarte glanzende tegeltjes tegen de spatwand, geïnspireerd op de Marokkaanse artisanale zelliges, zetten de puntjes op de i. Het keukeneiland biedt niet alleen ruimte om te kokerellen, maar ook om op hoge krukken te ontbijten. Daarvoor werd de nodige beenruimte voorzien. Niet onbelangrijk: vanuit de keuken heb je zicht op de groene Zilverkwartier daktuin waar de rust je tegemoet komt. Terug naar het appartement waar ruimtes naadloos in elkaar overvloeien: keuken, eetplaats  en leefruimte. Op de vloer overal parket met daaronder aangename vloerverwarming. Deze wordt gevoed door het ultra duurzame warmtenet, mét betaalbare energieprijzen. Vanuit de woonkamer stap je zo op het inpandige en overdekte terras dat met 14 m² meer dan ruim genoeg is om bij warm weer gezellig te tafelen. Nog een pronkstuk: de badkamer die een combinatie maakt van een inloopdouche – waar de zwartglanzende tegels zich trouwens herhaald zien -, een ligbad en lavabomeubel met bijzonder strak design. Uiteraard is er een apart toilet en een bergruimte met plaats voor wasmachine en droogkast. Tot slot noteren we hier twee slaapkamers waarvan de masterbedroom een extra verbinding maakt  met het terras. Slimme architectuur met het oog op aangenaam wooncomfort.

Extra ruim hoekappartement

Graag nog meer ruimte? Dat ervaar je in het 3-slaapkamer modelappartement op de hoek van het torengebouw, goed voor een oppervlakte van 136 m² en een groot  terras van 17 m².  Extra veel ramen trekken het licht gulzig binnen in dit ‘doorzon-hoekappartement’. Ook hier werd er geopteerd voor een eilandkeuken, deze keer in een matwitte uitvoering met een karaktervol werkblad met marmerdessin. De spoelbak in onderbouw onderlijnt de strakke look, maar vergemakkelijkt ook het dagdagelijkse onderhoud: geen opstaande randen waar het vuil zich kan schuilhouden. De ruimte maakt vervolgens een lichte knik richting eetplaats en living. Bij mooi weer mag de grote glazen deur naar het terras uiteraard open.  Hier is er ruimte om te loungen en te tafelen. Dit appartement telt drie slaapkamers, ideaal voor een gezin met kids op zoek naar een appartement dicht bij de stad en toch enigszins weg van de drukte. Last-but-not-least eindigen we in de badkamer met inloopdouche, bad en dubbel lavabomeubel.  Op de vloer en tegen de wand: een keramische Ceppo Di Gre variant op de authentieke Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten.

Maak een afspraak

Breng je graag een bezoek aan een de Zilverkwartier modelappartementen? Wil je meer weten over welke appartementen er nog beschikbaar zijn? Of benieuwd over wat Zilverkwartier met zijn daktuin, supermarkt en duurzaam warmtenet nog allemaal in petto heeft?