Fides news

Zilverkwartier krijgt een eigen Colruyt-supermarkt

Er zijn heel wat redenen waarom zowel alleenstaanden, jonge koppels en gezinnen als mensen op leeftijd kiezen voor het woonproject Zilverkwartier. De Colruyt-vestiging in het gebouw is er daar ongetwijfeld één van. Handig, zo’n supermarkt waar je amper de deur voor uit hoeft, klinkt het. De winkel werd bovendien op een ingenieuze manier in het project ingepland, rekening houdend met het bewonerscomfort en de mobiliteit in de omgeving. Een meerwaarde voor Zilverkwartier én de Berchemse woonbuurt die verder opgewaardeerd wordt.

Winkel middenin ‘de ring van wonen’
Fides en Colruyt slaan de handen in elkaar. Het nieuwe Zilverkwartier woonproject met nieuwbouwappartementen in Berchem wordt niet alleen de nieuwe thuis van enthousiaste bewoners, maar ook van een nieuwe Colruyt-supermarkt.  Deze wordt op een slimme manier geïntegreerd in het eigentijdse woonproject. De appartementen zelf nemen de vorm aan van ‘een ring van wonen’. En middenin deze ring, in het hart van Zilverkwartier en omgeven door appartementen, komt de supermarkt, twee etages hoog. Wat het geheel extra bijzonder maakt, is dat het dak van de supermarkt wordt ingericht als een 1.840 m² grote dak- en binnentuin waar bewoners maar ook omwonenden elkaar kunnen treffen.  Wie zich verpoost in de tuin zal trouwens niets merken van de bedrijvigheid die zich onder het dak afspeelt.  De binnentuin wordt een groene oase op +2, waar ook de hoger gelegen appartementen met een binnenterras of –balkon op uitkijken. Zo brengen we het groen dichter bij de bewoners, net als het comfort van een winkel vlakbij.

Eigentijds wonen én winkelen, perfect op elkaar geënt in Zilverkwartier.

Colruyt-winkel van de laatste generatie
Steven De Ridder, Ingenieur Architect en Expansieverantwoordelijke van Colruyt: “Uiteraard zijn we steeds op zoek naar nieuwe winkellocaties in een gebied dat we nog niet bestrijken. Zilverkwartier in Berchem was een uitgelezen opportuniteit. Er is voldoende ruimte voor een middelgrote winkel met een netto-oppervlakte van 1.800 m² met een volledig assortiment, onze typische koelkamer met versproducten en beenhouwerij met aanspreekbare beenhouwers. Het wordt een Colruyt-winkel van de laatste generatie, met bredere gangpaden en de nodige ruimte om comfortabel en aangenaam te winkelen.”

Veiligheid en mobiliteit
Uiteraard werd alles in het werk gesteld om de mobiliteit en veiligheid van de Zilverkwartier-bewoners en omwonenden in de omgeving te garanderen. “Zo zullen de vrachtwagens enkel inpandig en dus in de parking van het gebouw manoeuvreren. Laden en lossen gebeurt ook in het gebouw, waardoor ook fietsers en voetgangers niet gehinderd worden.  Uiteraard werden er ook akoestische studies uitgevoerd en wordt alles in het werk gesteld om geluidshinder voor de bewoners en omwonenden te voorkomen”, vervolledigt Annick Van Asbroeck, architect en projectverantwoordelijke van deze nieuwe Colruyt-vestiging. Zilverkwartier krijgt ook twee ondergrondse parkeerniveaus, waarvan één gereserveerd voor de bewoners en één voor de supermarktbezoekers. Vanuit de winkelparking vertrekt er een rolpad naar de winkel. In de parking wordt ook een Collect&Go-punt ingericht waar mensen die hun boodschappen online bestellen, eenvoudig en veilig kunnen afhalen. Alles in functie van het comfort en de veiligheid.

Fijne samenwerking
Steven De Ridder van Colruyt: “Een winkelproject als dit vormt uiteraard een uitdaging. Er komt heel wat bij kijken en er wordt hard gewerkt om alles vlot en correct te laten verlopen. Zowel met Fides als met FVWW Architecten is het trouwens zeer fijn samenwerken. Een probleem? Dat is er om opgelost te worden, als een team. Het resultaat zal er dan ook zijn: eigentijds wonen én winkelen, perfect op elkaar geënt.”