Real estate news

Groene verbondenheid!

De voorbije twee weken was er heel wat bedrijvigheid op de daktuin van nieuwbouwproject Zilverkwartier in Berchem. De aanleg van de gemeenschappelijke tuin ging zijn laatste fase in, dit met de bouw van een heuse serre. Daarnaast  werd er ook een overdekte buitenruimte voorzien. Hier kunnen de bewoners elkaar treffen, ook als het weer een keertje tegenzit.

Tomaatjes ‘van-eigen-Zilverkwartier-kweek’

De groene vingers van de Zilverkwartier bewoners beginnen nu al te jeuken! Op de daktuin, midden in het woonproject, staat sinds kort een heuse serre. Het opzet? Hier kunnen de bewoners, als straks de winter weer achter ons ligt, zelf groentjes en kruiden kweken. Weliswaar op kleine schaal, maar dat tempert de vreugde niet. Samen met de kids wroeten in de aarde, zaaien om straks te oogsten en te eten. Want tomaatjes ‘van-eigen-Zilverkwartier-kweek’? Die smaken zoveel beter!

Borrelen met de buren

Zilverkwartier wil de bewoners verbinden. Samen tuinieren is één ding, maar soms wil je gewoon een gezellig praatje slaan. Daarom kwam er naast de serre ook nog een overdekte buitenruimte waar bewoners, zelfs bij minder mooi weer, elkaar kunnen treffen. Vooraan werd er een verhoogje voorzien dat meteen dienst kan doen als podium. Een spontaan optreden van de Zilverkwartier-kids of een fraai opgeluisterd aperitiefconcertje? Het kan allemaal.

Naast de serre kwam er ook nog een overdekte buitenruimte waar bewoners, zelfs bij minder mooi weer, elkaar kunnen treffen.

Groen rondom

Ook het groen in de tuin rondom, in het voorjaar aangeplant, gedijt goed. Het is uiteraard uitkijken naar de volgende lente, wanneer de grote verscheidenheid aan planten verder kan groeien en bloeien. Ook de klimplanten aan de pergola’s zullen zich verder een weg naar boven banen. Her en der zijn er cortenstalen plantenbakken die op  een creatieve manier werden ingevuld. Op deze manier willen we de ‘groene rust’ tot dicht bij de bewoners brengen.

Ook genieten van deze groene verbondenheid? Er zijn nog enkele Zilverkwartier appartementen, duplex-appartementen en penthouses te koop.

Aarzel niet, maak vrijblijvend een afspraak en bezoek de instapklare appartementen.