Testimonial
Posted in

“De positieve vibes van de stad brachten mij naar Rijnpoort”

Posted in

Bert Van Branden is een man met stijl en oog voor mooie dingen. Dat blijkt al meteen uit hoe hij zijn nieuwe Rijnpoort appartement heeft ingericht. Eigentijds, met een mix van strakke maar ook warme materialen die voor een genoeglijk totaalplaatje zorgen. Niet alleen Bert maar ook de Britse Korthaar kitten Otis heeft hier een nieuwe thuis gevonden, in het hart van bruisend Antwerpen.

Ideale ligging
Bert, anesthesieverpleegkundige en net 47 jaar geworden, gooit het roer om en ruilt zijn woning in Nijlen in voor een appartement in Rijnpoort. “Ik heb in Antwerpen gestudeerd en de positieve vibes van de stad hebben mij altijd wel aangesproken. Dus besloot ik een omgekeerde beweging te maken en terug naar Antwerpen te verhuizen.” Omdat hij wel uit was op modern comfort en een ‘blank canvas’ om zelf zijn stempel op te drukken, ging zijn voorkeur uit naar een nieuw appartement. En dit Rijnpoort hoekappartement met eilandkeuken paste perfect in dat plaatje. De vele hoge ramen trekken het licht binnen, zelfs op een regenachtige dag als vandaag. ”De ligging was voor mij uiteraard ook belangrijk: in het centrum en dicht bij Het Eilandje. Voor een ontbijtje bij Sil’eau foodbar in het weekend ben ik bijvoorbeeld wel te vinden. Bovendien spoor ik naar het werk, dus wou ik snel in het Centraal Station staan. En met de auto ben je hier dankzij de Waaslandtunnel snel de stad uit. Ook dat is mooi meegenomen.”

Eilandkeuken als blikvanger
Wit zet de toon in Berts appartement, ook op de muren. En dan mag je al wel eens gaan voor een contrasterend element. Stijlvolle blikvanger in dit geheel is de matgrijze eilandkeuken met open regaal in zwart staal. Details maken het verschil. Het verlichtingsarmatuur, dat richtbare spots combineert met twee lichtpendels boven het eiland, werd op maat gemaakt en zet de designpuntjes op de i. Zowel verlichting als meubels en raamdecoratie werden met smaak en veel zorg uitgekozen. Van de ronde houten eettafel tot een zwevend gemonteerd dressoir in witte hoogglanslak. De fauteuils – bijna net zo aaibaar als kitten Otis – voegen zachtheid toe. Wat materialen betreft, is trouwens de terrazzo-vloer in de badkamer ook vermeldenswaardig. Gecombineerd met de grootformaat witte muurtegels en het lichthouten meubel komt deze hier helemaal tot zijn recht. Een stijlvol appartement, geënt op de bewoner die er zijn thuis van wist te maken.

“Stijlvolle blikvanger in dit geheel is de matgrijze eilandkeuken met open regaal in zwart staal.”

Strak maatwerk
Bert kocht het Rijnpoort appartement op plan en was er dus snel bij. Daardoor kon hij, ook wat de inrichting en afwerkingsmaterialen betreft, heel wat persoonlijke keuzes maken. Wat de vloer betreft, ging hij voor parket in Franse eik met white wash-finish. Deze voegt warmte toe aan het eigentijdse interieur. “In samenspraak met de Fides klantenbegeleider heb ik ook gekozen voor maatkasten, zowel in de gang als de slaapkamer. En daar heb ik nog geen seconde spijt van.” Deze kasten bieden heel wat opbergruimte, zonder afbreuk te doen aan het sobere geheel en de strakke inrichting. De witte fronten komen bovendien het ruimtelijk gevoel ten goede. In de hal werden ze volledig greeploos uitgevoerd waardoor ze in de wand opgaan. In de slaapkamer zorgen zwarte greepjes voor een accent. Bert: “Van het begin tot het einde heb ik trouwens kunnen rekenen op een prima en professionele begeleiding van Fides. Ook hun persoonlijke aanpak heb ik als erg aangenaam ervaren. En als er zich al eens een probleem stelde, dan werd dat snel aangepakt. Een correcte en fijne samenwerking.”

“Van het begin tot het einde een prima en professionele begeleiding. Ook hun persoonlijke aanpak heb ik als erg aangenaam ervaren. Problemen die zich stelden werden snel aangepakt om tot een goed resultaat te komen voor beide partijen. Kortom een absolute aanrader op de vastgoedmarkt in Antwerpen. Een persoonlijke dank je wel gaan naar Hannelore en Alexander om mijn project samen tot een goed einde te brengen. Sterk bezig! 💪” (Google review van Bert Van Branden over Fides)