Testimonial
Posted in

“Van dag één voelt dit aan als míjn appartement”

Posted in

Agnes Hollanders en Jan Tielemans zijn Antwerpenaren in hart en nieren. Warme mensen, die hun hart hebben verloren aan de Paardenmarkt. Verhuizen doen ze niet om van locatie te veranderen – alles behalve, ze woonden voorheen nota bene om de hoek – maar om te genieten van modern comfort. Drie maanden later zijn ze al helemaal thuis in hun aanééngrenzende Rijnpoort-appartementen, op twee hoog, met terras én uitkijk op de binnentuin en de Sint-Antoniuskerk.

Thuis!
 “Het is hier zo rustig wonen in Rijnpoort, en dat midden in de stad”,  gaat Agnes van start. “Ik voel me hier echt al van dag één thuis.” Agnes en Jan, beiden op pensioen, ruilden hun grote huis met (te) veel trappen in de Rodestraat – op amper 2 minuten wandelen van Rijnpoort – in voor twee aangrenzende appartementen. Agnes koos voor een éénslaapkamerappartement, terwijl Jan het liever wat ruimer had. Zijn appartement had op het plan initieel twee slaapkamers, maar werd aangepast naar één slaapkamer om meer leefruimte te creëren. Jan: “Wij waren er vroeg bij en zelfs één van de eerste kopers, met als voordeel dat er nog één en ander aan het plan kon worden aangepast. De begeleiding van Fides was trouwens prima. Er werden verschillende plannen voorgesteld en we werden goed geadviseerd bij onze keuze. Een keuze waar we trouwens zeer blij mee zijn.”

Het is hier zo rustig wonen in Rijnpoort, en dat midden in de stad.

Zicht op de daktuin
Jan en Agnes zijn verknocht aan deze Antwerpse buurt tussen het historische centrum en het Eilandje: de cafeetjes, onze huisarts, de winkels én de mensen. Jan: “Wist je dat Hendrik Conscience hier nog in de Stijfselrui, onze huidige straat, heeft gewoond?” Jan kent duidelijk zijn buurt én geschiedenis. Maar ze wandelen ook vaak naar de oude stad om de sfeer op te snuiven en een terrasje te doen. Agnes: “Ofwel moesten we ons vorige huis helemaal renoveren, ofwel keken we uit naar iets nieuws in de buurt. Het werd het laatste. We kozen voor Rijnpoort en daar hebben we absoluut geen spijt van.”  Ook al houden ze van de stad, daarnaast zijn ze ook gesteld op rust. Net daarom werd er hen een appartement aangeraden aan de binnenkant van het gebouw, met terras en zicht op de binnentuin. Agnes: “Uiteraard moet de tuin nog verder groeien, maar ik geniet hier nu al van de groene rust. Mooi ook hoe ze die oude scheidingsmuur gekaleid hebben in een lichtere tint. Heel natuurlijk. En ook het zicht op de achterkant van de Sint-Antoniuskerk geeft deze locatie iets unieks. Nog mooier dan verwacht. Het is hier als wonen onder de kerktoren, maar dan in de stad.”

Het zicht op de achterkant van de Sint-Antoniuskerk geeft deze locatie iets unieks.

Keuken- en badkamercomfort
Ook aan het nieuwe comfort konden Agnes en Jan snel wennen. Uiteraard zijn er de liften die de trap als obstakel wegnemen. Maar ook het keukencomfort wordt geapprecieerd: “Ik heb nog nooit zoveel gekookt als nu,” bekent Agnes. “En het onderhoud is zoveel gemakkelijker.” Dat geldt ook voor de badkamers van de beide appartementen, met een inloopdouche en stijlvol lavabomeubel met spiegelkast voorzien van indirecte verlichting. Qua inrichting heeft elk appartement zijn stijl: dat van Jan is kunstzinniger – met schilderijen, unieke stalen tafel en een massief houten bureau – en dat Agnes dan weer net iets praktischer, weliswaar met zorgvuldig uitgekozen en sfeervolle verlichting. Allebei uniek én gezellig, net als de mensen die er wonen en die van woonproject Rijnpoort mee de mooie plek maken die het is.