Testimonial
Posted in

Bewoners aan het woord

Posted in

Waarom kiezen voor Zilverkwartier? We vroegen aan enkele toekomstige bewoners wat voor hen de doorslag gaf. Eén ding is zeker: Zilverkwartier wordt de nieuwe thuis van fijne en enthousiaste mensen – van de vrijgezel en het jonge gezin tot mensen op leeftijd – die dit woonproject tot leven brengen en het er alleen maar mooier op maken.

Stijn Meylemans (28)

“De Berchemse wijk waar Zilverkwartier gelegen is, leeft op en spreekt mij heel sterk aan. Ik was al een tijdje op zoek in deze buurt en dat ik hier een mooi nieuwbouwappartement vond, vind ik top. De ligging is voor mij ideaal: dicht bij de autostrade voor mijn werk, vlak bij waar mijn vrienden wonen en in een 5 à 10-tal minuutjes sta ik met de tram of een ‘velo van ‘t stad’  in Antwerpen centrum. Mijn keuze viel op een tweeslaapkamerappartement met terras op de derde verdieping. De tweede kamer wordt ingericht als huisbureel. Handig, nu het thuiswerk meer en meer ingeburgerd geraakt.”

Ik was al een tijdje op zoek in deze buurt en dat ik hier een mooi nieuwbouwappartement vond, vind ik top.

Marie Maes (27)

“Zelf heb ik geen groene vingers, maar die grote en gemeenschappelijke daktuin vond ik meteen super. Ik heb dan ook gekozen voor een Zilverkwartier-appartement op de tweede verdieping met een zuidgericht terras dat aansluit op deze binnentuin. Ik kan niet wachten om te verhuizen naar mijn eigen stekje. Perfect gelegen tussen mijn werk in Antwerpen en mijn ouders in Edegem. Het is daar een topbuurt, met alles dichtbij: toffe winkels en heel wat activiteiten. En het is al beslist:  de housewarming wordt een kaas- en wijnavond met lekkere kazen van Kaasmeester Van Tricht, hier net om de hoek. Trouwens ook nog een pluim voor Fides. Het is de eerste keer dat ik vastgoed koop. Op alle vlakken werd ik goed geïnformeerd en begeleid. Heel vlot en geen enkele vraag is te veel. Het voelt vertrouwd.”

Die grote en gemeenschappelijke daktuin vond ik meteen super.

Vincent Goudket (25)

“Een vriend raadde me het project Zilverkwartier aan. Hij had net een appartement gekocht in Rijnpoort – ook een project van Fides – en had enkel lovende commentaar en was zeer tevreden over de samenwerking met en begeleiding van Fides. Bovendien wist hij me te vertellen dat het btw-tarief tijdelijk verlaagd is tot 6%.  Dit was natuurlijk een reden te meer om Fides te contacteren.

Bij de eerste ontmoeting met Sophie Kegels had ik een fijn gevoel over het hele project en het bedrijf op zich. Sophie legde alles klaar en duidelijk uit. Ze maakte een berekening op papier met alle kosten en gaf telkens een uitgebreide toelichting bij elke kost. Voor iemand die zijn eerste eigendom aankoopt, is het zeer leuk dat men alles goed en volledig uitlegt.

Naast de goede aanpak van Fides was ik ook overtuigd van het project op zich. Qua locatie is Zilverkwartier perfect voor mij. Je bent op 10 minuten fietsen in Antwerpen centrum en je leeft in een rustige, groene omgeving. Voor mij biedt Zilverkwartier het beste van beide werelden. Het appartement zelf is ook knap en strak ingericht. De ruimte ziet er erg leuk uit en ik kan niet wachten om het volledig in te richten naar mijn smaak. Het ruime terras en mijn tuintje geeft me ook de kans om heel wat leuke housewarmings te geven in de zomer. De Colruyt supermarkt in het Zilverkwartier gebouw vind ik enorm praktisch. Zo hoef ik me niet per se ver te verplaatsen voor boodschappen.

Kortom: de aankoop van je eerste appartement is een hele spannende en leuke stap in je leven. Ik ben zeer blij dat ik gekozen heb voor een appartement in het Zilverkwartier. Het volledige plaatje klopt.”

De Colruyt supermarkt in het Zilverkwartier gebouw vind ik enorm praktisch. Zo hoef ik me niet per se ver te verplaatsen voor boodschappen.