Woontips
Posted in

Fides inspireert: de interieurkleuren van het moment

Posted in

Het belooft een zacht voorjaar te worden! Tenminste, als we de nieuwste kleurentrends mogen geloven. Een nieuw likje verf is dan ook dé manier om je appartement of woning een nieuwe en frisse look aan te meten. Of misschien maak je nu al plannen om je toekomstige woonst in Hof Berlamuze (Lier) of De Wastuin (Berchem) – netjes opgeleverd met ‘schilderklare’ muren – van eigen accenten en een persoonlijke touch te voorzien. Laat je toch graag je appartement door onze vaklui schilderen? Ook dat kan! Voor welke kleur ga jij? Fides inspireert…

Alle Fides woningen en appartementen worden netjes afgewerkt opgeleverd,  met vloeren, wandtegels, piekfijn afgewerkte keuken en badkamer. Wie tijdig beslist, kiest mee. Allemaal identieke appartementen? Daar doen we niet aan mee. Elke woning heeft zijn eigen cachet en is uniek, net als de bewoners die er straks in kunnen thuiskomen. 

Koesterende kleuren

Ook de muren van onze appartementen en woningen worden steeds netjes bepleisterd opgeleverd, zodat jij ze alleen maar hoeft te personaliseren met een likje verf. Over kleuren en smaken valt uiteraard niet te twisten. Ieder zijn ding! Niettemin delen we graag de laatste trend. Wat blijkt? Het interieur wordt meer dan ooit een plek om thuis te komen: warm, zacht en sfeervol. De trendkleuren anno 2024 zijn helend en koesterend, met zachtere en lichtere kleuren die naar voor worden geschoven. Zoals altijd maken ze deel uit van kleurenthema’s die inspireren om te combineren maar vooral ook veel vrijheid bieden. Je eigen stempel drukken is het motto.

Het interieur wordt meer dan ooit een plek om thuis te komen: warm, zacht en sfeervol.

Sweet Embrace, een zacht roze

Als het aan Levis ligt, zien we anno 2024 alles door een roze bril. Zachtroze, wel te verstaan. Sweet Embrace™ werd geïnspireerd op een wolkendeken in de vroege avond en de zachtheid van veren. Het is een rooskleurige tint die kalmte uitstraalt, stabiliteit verzorgt en iedere ruimte een vriendelijke noot geeft. Zoals de naam al doet vermoeden, belooft de kleur het interieur te omhullen in een warme omhelzing, als een vriendelijke verwelkoming. Mooi op zich, maar ook leuk in combinatie met de andere pasteltinten in de Levis Ambiance Trend Collection 2024. Wie ambitieus is, kan deze kleuren samenbrengen in een dégradé met vloeiend kleurverloop. Een opvallende trend voor 2024, met een techniek die weliswaar enige oefening vergt.


Healing Blue, voor rust en harmonie

Van zachtroze naar een zacht vergrijsde blauwtint met Healing Blue, de trendkleur van 2024 van Colora & Boss Paint. Deze kleur is een antwoord op de groeiende behoefte aan rust en harmonie in onze alsmaar drukker wordende levensstijl. De kleur nodigt uit tot vertraging, reflectie en herstel, terwijl het tegelijkertijd een krachtig gevoel van stijl en moderniteit toevoegt aan elk interieur. De vergrijsde blauwtint vormt het vlaggenschip van de trendcollectie Re-inventing History, bestaande uit 25 prachtige kleuren, verdeeld over drie verschillende thema’s. Een opwindend vierde thema voorziet een mix van kleuren uit de volledige trendcollectie. Strak of net klassiek: dankzij de veelzijdige trendcollectie kan je alle kanten op, met bovenal een uniek resultaat.


Limitless, grenzeloos geel

De tijd van overweldigende creativiteit is aangebroken. Vanuit die gedachte introduceert Histor Limitless als Kleur van het Jaar. Annette Vraa, kleurexpert bij Histor: “We bepalen zelf de regels en schamen ons er niet voor anders te zijn. Limitless geeft kleur aan die nieuwe tijd. Helder en intens genoeg om een power-kleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het zich kan gedragen als neutral. Limitless werkt niet alleen goed met zwart en koper metaal, maar is minstens zo mooi met de up-trend gepolijste zilveren en bronzen finishes. Het vormt de basis voor een beweging naar binnen, de focus op de natuur buiten of een shift richting een eclectische wereld om zelf te definiëren. Het geel dat grenzen doet vervagen.” Met drie Histor-inspiratiepaletten vormt Limitless de basis voor creatieve en persoonlijke kleurcombinaties.


‘Lekker’ kleurenpalet

Fan van een meer landelijke en ultrawarme interieurstijl? Little Greene serveert dit najaar de capsulecollectie Sweet Treats, een collectie van warme, neutrale honing-, karamel- en chocoladetinten. Elke kleur is geïnspireerd op zoete lekkernijen. Naast de bestaande Little Greene-favoriet Chocolate Colour omvat het palet nieuwe verfijnde goudtinten, zoals Madeleine en Bombolone, warme karamelkleuren Galette en Affogato, zachtroze tinten Split Pink en Mochi, de terracotta-achtige kleur Muscovado en de rijkelijke chocoladetint Ganache. Van een smakelijk kleurenpalet gesproken.


Gedempt groen

Nog meer landelijke charme met het Engelse Graham & Brown. Dit eco-vriendelijke label presenteert op zijn beurt Viridis, een gedempte groene tint die harmonie en stabiliteit brengt. Deze kleur harmonieert perfect bij New Eden, het Graham & Brown behangdesign van het jaar met botanische print. De diepgroene tinten geven diepte aan het ontwerp, terwijl het gebruik van gouden, blauwe en beige tinten een speels kleuraccent toevoegt. Wie durft?


Reken op onze klantenbegeleiders

De inrichting van je Fides appartement of woning? De klantenbegeleiders zijn er om je bij te staan in al je keuzes: van a tot z, van keuken tot badkamer en van vloeren tot wandtegels, van aanrecht tot stopcontacten. De muren worden standaard ‘schilderklaar’ opgeleverd. Maak je toch graag gebruik van onze ‘schilderservice’? Ook dat kan, zowel in onze woonprojecten Hof Berlamuze in Lier als in de Wastuin in Berchem.