Fides news

2 juni – bezoek de werf van HOF BERLAMUZE in Lier

Benieuwd naar de vorderingen op de werf van Hof Berlamuze, het duurzame nieuwbouwproject dat momenteel vorm krijgt in een groen binnengebied achter de Berlarij? Graag nodigen we je uit voor de lente-editie van de Hof Berlamuze Ontdekkingszondag. Ontdek alle troeven van dit gezellige en rustige woonproject in centrum Lier, met een grote verscheidenheid aan appartementen, duplexen en woningen in en rond het autovrije binnengebied.


Ontdek, met een glaasje in de hand, niet alleen de vorderingen op de werf, maar ook de troeven van Hof Berlamuze. De maquette toont hoe dit project, met 7 kleinschalige woongebouwen, vorm zal krijgen. We informeren je vrijblijvend over het aanbod en hoe je ook nu nog kan genieten van het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw.

Mogen we je verwachten op de Hof Berlamuze Ontdekkingszondag 2 juni tussen 11 en 15u? Meld je aan, bezoek de werf, ontdek het project, geniet van een hapje en een drankje en – wie weet – maak kennis met je toekomstige buren.

Wanneer?

Zondag 2 juni, van 11 tot 15u. Spring gerust binnen wanneer het voor jou past (na registratie).

Waar?

Op de bouwklare werf van Hof Berlamuze in Lier, omgeven door de Berlarij, Molenstraat, Pettendonk en Arthur Vanderpoortenlaan. Toegang via de Molenstraat, tegenover huisnummer 17.Parkeren kan op Parking Gasthuisvest.

Wat?

De Hof Berlamuze Ontdekkingszondag biedt de gelegenheid om de site, de unieke ligging én het aanbod geheel vrijblijvend te ontdekken, bij een gezellig hapje en een drankje in een ongedwongen sfeer. Het zuiveringsbeton is ondertussen gestort en bewapeningsnetten in de ondergrondse parking werden geplaatst. Tegelijk wordt er volop gewerkt aan de straatgebouwen die grenzen aan De Berlarij en de Arthur Vanderpoortenlaan. De torenkranen staat op positie en zijn klaar voor het grote werk. Wat en hoe? We tonen en vertellen het je graag op de Hof Berlamuze Ontdekkingszondag.


Ondertussen op de werf

De betonnen vloerplaat van de ondergrondse parking is ondertussen volledig gegoten, waardoor men met de opbouw van de wanden kan starten. Naast 68 beschikbare parkeerplaatsen voor bewoners worden er in de parking ook 36 private kelderbergingen voorzien. De ruwbouw van het straatgebouw aan de Berlarij schiet trouwens ook bijzonder goed op. De vloerplaat van de 3de verdieping werd ondertussen gestort. Tegelijk wordt er volop verder gewerkt aan het straatgebouw aan de Arthur Vanderpoortenlaan, waar men al bezig is met de opbouw van de 2de verdieping.

HOF BERLAMUZE, in het kort

Waar kan je thuiskomen tussen cultuur en natuur, tussen water en groen, tussen autoluwe rust en de dynamiek van een levendige en historische stad? Hof Berlamuze. Wonen op mensenmaat, pal in het warme hart van Lier en vlak bij de Nete. Dit woonproject omhelst zeven knappe woongebouwen, allemaal laagbouw, die harmonieus samenkomen in en rond een binnenhof. De woningen en appartementen zijn al net zo verscheiden als de bewoners die er straks zullen thuiskomen. Hof Berlamuze, daar zit muziek in.

Wonen op mensenmaat, in ’t warme hart van Lier

Belangrijk om mee te geven: ook in 2024 zal dit project, dankzij een overgangsmaatregel van de overheid, nog kunnen genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw (ipv 21%). Een aanzienlijke besparing! Deze overgangsmaatregel is enkel van toepassing voor projecten waarvan de omgevingsvergunning voor de heropbouw werd ingediend voor 1 juli 2023. Dit is voor Hof Berlamuze het geval. Koop je een appartement of woning in Hof Berlamuze als eigen en enige woning? Dan kan ook jij waarschijnlijk nog genieten van dit voordelige btw-tarief. Het verkoopteam informeert je graag over de exacte voorwaarden.

Hof Berlamuze:

• Toplocatie aan de Berlarij, in ’t hart van Lier

• Zeven kleinschalige gebouwen, laagbouw en op maat van de site en omgeving

• Autovrij wonen, in een rustig binnengebied

• Diversiteit, zowel qua architectuur als aanbod

• Gezellige en groene binnentuin

• Ruime ondergrondse parking