Fides news

Forum Advocaten in Rijnpoort – professioneel én warm

Binnenkort mag Forum Advocaten 10 kaarsjes uitblazen, een jubileum dat wordt gevierd in het spiksplinternieuwe kantoor in Rijnpoort. Naast 110 stijlvolle appartementen omvat Rijnpoort in hartje Antwerpen ook 5 multifunctionele handelsruimtes en kantoren. Zelfs nog voor de eerste Rijnpoort bewoner zijn intrek nam, verhuisde Forum Advocaten begin dit jaar naar een zeer ruim kantoor op de eerste verdieping. Het ondertussen 20-koppige team is hier thuisgekomen, in een zeer professionele maar ook warme omgeving die perfect aansluit bij waar dit dynamisch team voor staat: relatiegerichte advocatuur, die een oprechte en duurzame relatie met cliënten én medewerkers steeds voorop stelt.

Het team van Forum Advocaten in de Rijnpoort binnentuin.

We noteren 2012 wanneer vier vennoten – Reiner Tijs, Frederic Rosiers, Jana Kern en Ilse De Geyter – Forum Advocaten oprichtten. Net geen decennium later telt het multidisciplinair Antwerps advocatenkantoor, met focus op bouw- en vastgoedrecht, overheids- en omgevingsrecht, vennootschaps- en ondernemingsrecht en arbeids- en sociaal recht, al 20 medewerkers. Met momenteel nog één openstaande vacature blijft de ambitie om te groeien aanwezig. Ilse De Geyter: “Toen het huurcontract van ons vorige pand op Het Eilandje ten einde liep, werd er beslist uit de kijken naar iets anders. Iets met voldoende ruimte voor het groeiende team. Huren of kopen? We waren er eerst nog niet helemaal uit. Tot we op deze kantoorruimte in Rijnpoort vielen.” De locatie bleek ideaal: voldoende ruim, in het hart van de stad en goed bereikbaar via de vernieuwde Leien én de Kaaien’, vult Ilse aan. De knoop werd uiteindelijk snel doorgehakt. Er werd gekocht op plan, dus nog voor Rijnpoort en de kantoorruimte een feit was. Hierdoor kon er in overleg hier en daar nog iets bouwkundig worden bijgestuurd. Voor een kantoor perfect op maat van de concrete behoefte.

De locatie bleek ideaal: voldoende ruim, in het hart van de stad en goed bereikbaar via de vernieuwde Leien én de Kaaien.

City view én groene rust

De keuze viel op de kantoorruimte op de eerste verdieping met een oppervlakte van 630 m², op de kopse kant van het gebouw en met zicht op de Italiëlei. Ilse: “Deze locatie genoot onze voorkeur omwille van de zichtbaarheid vanaf de straatkant. En vanuit mijn kantoor met ‘city view’ ervaar ik bovendien dat dynamische stadsgevoel, zelfs wanneer de dagen korten en de verlichting de stad ’s avonds doet bruisen.” Forum Advocaten houdt van de stad, maar apprecieert ook de rust van een goed georganiseerde én geluidsgeïsoleerde werkplek. Bovendien sluit de keuken aan bij de Rijnpoort binnentuin, ideaal om bij mooi weer tijdens de lunch te genieten van de buitenlucht en het groen. “Toegegeven, we maken niet altijd gebruik van de tuintoegang via de gemeenschappelijke delen. Soms nemen we gewoon de short-cut via het keukenraam”, lacht Ilse. Alle wegen leiden naar de Rijnpoort daktuin.

Zakelijk in een sfeervolle omgeving

Het kantoor in Rijnpoort werd casco opgeleverd waardoor Forum Advocaten alle vrijheid had om de ruimte naar eigen smaak in te delen en aan te kleden. Hiervoor deden ze een beroep op Eric Verbeeck van VRV Architecten, het Antwerps architectenbureau dat hier voor de volledige interieurinrichting mocht tekenen. Het resultaat is een interieur dat de waarden van het advocatenkantoor belichaamt: helder, professioneel, dynamisch, maar ook warm en duurzaam. We tellen in totaal vier kantoren voor de vennoten – apart, maar dankzij de glaswanden toch ook weer open -, twee landschapskantoren, een onthaal, bibliotheek, wachtruimte met koffiehoek, vier vergaderzalen, twee microzalen en een keuken die dus aansluit bij de binnentuin. Riante glaspartijen en -wanden garanderen de openheid en trekken het daglicht binnen. Een helder en professioneel kleurenpalet, met voornamelijk wittinten, zet de toon en wordt aangevuld met zwart staal maar ook warm hout in de vorm van kastfronten. De verlichting, met discreet ingewerkte ledlichtstrips maar ook strakke zwarte armaturen, maken het architecturale totaalplaatje compleet. Stijlvolle en zorgvuldig uitgekozen meubels vervolledigen het totaalplaatje: een zakelijk en professioneel kantoor in een aangename en sfeervolle omgeving.

Het resultaat is een interieur dat de waarden van het advocatenkantoor belichaamt: helder, professioneel, dynamisch, maar ook warm en duurzaam.

Ilse De Geyter, vennoot van Forum Advocaten: “Een oprechte en duurzame relatie met onze cliënten en medewerkers staat centraal.”

Rijnpoort zkt ondernemer:
kantoor of winkelpand te koop

Ook op zoek naar een commercieel pand of kantoor op een toplocatie in Antwerpen?  Ontdek wat Rijnpoort voor jou als ondernemer te bieden heeft en wordt de (onder)buur van Forum Advocaten.
Info: info@fidesinvest.be – t 03 232 54 00