Fides news

Kom binnen in het Zilverkwartier modelappartement

Welkom! We leiden je graag rond in het eerste modelappartement van ons Berchemse woonproject Zilverkwartier. Er wordt volop werk gemaakt van de inrichting van de appartementen die deze zomer worden opgeleverd. Dit torenappartement op de vierde verdieping werd als eerste volledig afgewerkt om je alvast te laten proeven van de woonbeleving en kwaliteit in dit duurzame woonproject met riante daktuin in Berchem, op een boogscheut van de stad Antwerpen.

Zilverkwartier gaat resoluut voor kwalitatieve materialen en een nauwkeurige afwerking. Dat kan je alvast ervaren in dit kijkappartement. Met een oppervlakte van circa 132 m², 3 slaapkamers en een inpandig terras van 16 m² biedt dit nieuwbouwappartement ruim wooncomfort voor het hele gezin. Zie ook jij je hier al thuiskomen? Het kan, zeer binnenkort.

Benieuwd naar het modelappartement en interesse in Zilverkwartier?


Lichte leefruimte met open keuken

Onze rondleiding starten we in het hart van de woning: de leefruimte met open keuken. Grote ramen rondom trekken het licht binnen, brengen de ruimte tot leven en bieden een uitkijk op de omgeving, waaronder ook de levendige Berchemse Fruithoflaan. Hobbykok of keukenprinses? Dan kun je je hartje ophalen in de volledig uitgeruste eilandkeuken met knappe toestellen en hoogwaardige materialen. Omdat een aanrecht nu eenmaal intensief gebruikt wordt, is er geopteerd voor een hoogwaardige witte composietsteen. De roestvrijstalen spoelbak, netjes onder dit werkblad ingebouwd, garandeert een gemakkelijk én hygiënisch onderhoud. Dat Zilverkwartier het onderscheid wilt maken met kwaliteit, blijkt zelfs uit de keukenkraan: een designmodel mét uittrekbare sproeier om de groentjes te spoelen, maar ook om de spoelbak rondom gemakkelijk schoon te maken.

Omdat een aanrecht nu eenmaal intensief gebruikt wordt, is er geopteerd voor een hoogwaardige witte composietsteen.

Knappe toestellen en voldoende opbergruimte

Wat keukentoestellen betreft, kan je rekenen op modern comfort gecombineerd met een mooie, tijdloze en discrete look. De vaatwasser zit onzichtbaar weggewerkt achter een keukenpaneel in het keukeneiland. Een eiland dat trouwens nog heel wat opbergruimte biedt, ook langs de kant van de eettafel. Dit is dan ook de uitgelezen plek om je servies op te bergen. Daarnaast is er uiteraard een keukenwand met ruime pottenlades en kolomkasten met links de grote inbouwkoelkast en rechts de combi-oven die de functies van een warmeluchtoven en microgolfoven verenigt in één praktisch toestel.  Uiteraard mag ook de inductiekookplaat, die snelheid combineert met veiligheid en onderhoudsgemak, niet ontbreken. De Novy dampkap maakt tot slot efficiënt komaf met alle kookluchtjes, in alle stilte om de gezelligheid in huis niet te verstoren.

Groene blikvanger

Helder wit zet de toon in de keuken, met uitzondering van de opvallende groene en glanzende tegelwand, geïnspireerd op de artisanale Marokkaanse zelliges, als blikvanger. Dit accentmateriaal zien we trouwens ook in de badkamer en meer bepaald in de betegelde ruime inloopdouche. Op de vloer: een stijlvolle tegel met terrazzo-look de eigentijdse en stijlvolle inrichting vervolledigt. Zoals het een badkamer van dit kaliber betaamt, is er uiteraard een dubbel lavabomeubel met spiegelkast. Let wel: geen twee Zilverkwartier appartementen zijn identiek. Interieurarchitecte Maud gaat er prat op elk appartement een eigen en unieke identiteit te geven. Steeds anders, telkens uniek, maar wel met een vergelijkbare hoge kwaliteit.

De groene glanzende tegelwand, geïnspireerd op de artisanale zelliges, doet dienst als blikvanger.

Parket en vloerverwarming

Wij willen warme voetjes! Net daarom kozen we in de appartementen van Zilverkwartier voor parket, zowel in de leefruimte als slaapkamers, in combinatie met vloerverwarming. Deze wordt gevoed door het warmtenet dat voor duurzame maar ook betaalbare energie zorgt. Daarover lees je meer in dit blogbericht. Dit appartement telt trouwens twee grote en één kleinere slaapkamer. Wakker worden met zicht op de groene binnentuin, het pronkstuk van woonproject Zilverkwartier? Dat kan in de master bedroom. De twee andere kamers geven op hun beurt uit op het ruime inpandige terras waar de bewoners beschut kunnen genieten van een ontbijt in de ochtendzon. Plaats genoeg voor een zithoek én een tafel. Ook de woonkamer grenst uiteraard aan dit terras. Nood aan meer buitenruimte en groene rust? Twee verdiepingen lager ligt de daktuin, binnenin het woonproject en omsloten door de appartementen. Genieten van de rust, tuinieren in de serre of gewoon een babbeltje slaan met de buren? Alles kan, niets moet.

De vloerverwarming wordt gevoed door het warmtenet dat voor duurzame maar ook betaalbare energie zorgt.