Fides news
Posted in

Nieuwe video: ontdek Zilverkwartier in al zijn verrassende facetten

Zilverkwartier appartementen Antwerpen
Posted in

Wonen in Berchem, vlak bij de stad maar toch omringd door groen? Met de nieuwe video van Zilverkwartier gunnen we jou nu al een realistische en bijna levensechte blik op het gebouw met 82 appartementen in al zijn verrassende facetten, maar ook op de autoluwe omgeving in een nieuwe woonbuurt. Het wonen van de (nabije) toekomst? Ontdek het hier. Verwachte oplevering: 2022.

Bekijk hier de video.

Nieuwbouwproject op mensenmaat
Wonen op mensenmaat is het motto van Fides en ook van het nieuwbouwproject Zilverkwartier dat zich in Berchem, aan de rand van de stad Antwerpen, ontplooit. We gaan resoluut voor een gebouw en omgeving waar het fijn is om thuis te komen, waar je je buren kent, het aangenaam is om te winkelen en zich te ontspannen. Zilverkwartier wordt gebouwd in de vorm van een ring, met binnenin deze ring een riante binnentuin die in deze video tot leven komt. Er is een looppad, zitplekken, een overkapping en serre waar bewoners met groene vingers zich kunnen uitleven. En verrassend: deze groene zone is eigenlijk een daktuin. Deze wordt aangelegd op het dak van de gelijkvloerse Colruyt supermarkt, in het hart van het bouwblok. Dus ook om je winkelkar te vullen, hoef je niet ver te lopen.

Bruisende woonbuurt
Je zoekt een nieuwbouwappartement, dicht bij de stad Antwerpen maar waar je toch in alle rust kunt wonen? Dan heeft Zilverkwartier in Berchem heel wat troeven in petto. Dit project maakt deel uit van een nieuwe woonwijk, op de grens met Mortsel. Er zijn immers heel wat plannen voor de omgeving van de Agfa-Gevaert site waar de vrijgekomen gronden een nieuwe bestemming krijgen. Het opzet: van deze wijk een bruisende buurt maken met ruimte voor wonen, werken, groen en recreatie. Dit alles maakt deel uit van een groot masterplan. Dat Fides met nieuwbouwproject Zilverkwartier hier een steentje – zeg maar een aanzienlijke en mooie ‘steen’ – aan kan bijdragen, daar zijn we best trots op.

Autoluw en groen woonerf
Fides staat voor ‘wonen op mensenmaat’ en dat is met project Zilverkwartier, met diverse types van 1-, 2- en 3-slaapkamer nieuwbouwappartementen, niet anders. De verschillende inkomhallen waar je de naaste buren gedag zegt, de voortuintjes van de gelijkvloerse woningen en ook de autoluwe inrichting met aandacht voor groen dragen bij aan een intiemere en persoonlijke sfeer, gecombineerd met een aangenaam thuisgevoel. De toren van 8 verdiepingen, met bovenaan luxueuze duplex-appartementen, vormt het gezicht van deze nieuwbouw. Aansluitend werden er trapsgewijs lagere woonvolumes voorzien. Dit zorgt voor dynamiek in de architectuur en maakt dat de daktuin optimaal van zonlicht kan genieten. Helemaal gewonnen voor het idee van de daktuin? Misschien kies je dan wel voor een doorzonwoning met een privaat houten terras dat dan ook nog eens grenst aan deze daktuin. Je terras wordt van de daktuin afgeschermd met vol groen van zo’n 1 meter hoog. Inkijk van bovenaf wordt bovendien verhinderd dankzij de pergolastructuur die men kan laten begroeien en waarin ook de scheiding tussen de tuinen kan geïntegreerd worden. Zo kun je maximaal genieten van het gemeenschappelijk groen, zonder in te boeten aan privacy.

Zie jij je hier anno 2022 al wonen, joggen, winkelen,… kortom thuiskomen? Wil je er snel bij zijn om je favoriete appartement in Berchem te reserveren? Vraag ons gerust om meer informatie of maak een afspraak: www.zilverkwartier.be –  info@fidesinvest.be – t 03 232 54 00