Woontips
Posted in

Oktober woonmaand: Fides insprireert met verftrends 2023

Posted in

Oktober is dé woonmaand bij uitstek. En wie Fides zegt, zegt mooi en kwaliteitsvol wonen. Bovendien willen we onze bewoners inspireren, adviseren en begeleiden, ook naar interieurinrichting toe. Wist je bijvoorbeeld dat kleur in het interieur niet alleen je stemming beïnvloedt, maar ook de manier waarop je een ruimte ervaart? Geen betere manier om kleur in je interieur te brengen dan met een likje verf. We nemen de verftrends en nieuwe trendkleuren 2023 onder de loep en tonen hoe ook jij je appartement een eigen touch kan geven. Graag je appartement geschilderd opgeleverd? Ook dat kan!

Over kleuren en smaken valt niet te twisten. Je eigen smaak primeert. Anderzijds kan het ook geen kwaad om zich te laten inspireren. Met het jaareinde in zicht  presenteren heel wat verflabels hun nieuwe trendkleur voor 2023. Het zijn tinten die aansluiten bij de huidige tijdsgeest, bepaald door kleurenexperts.

Als een edelsteen

Voor Histor is dat Vining Ivy, een eigentijdse kleur die krachtig blauw mengt met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert. Annette Vraa, kleurexpert bij Histor: “De kleur zorgt voor ingetogen elegantie in de vorm van een accentmuur. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.” De kleur laat zich bovendien goed combineren. Histor biedt met Vining Ivy en de drie bijbehorende inspiratiepaletten aansluiting voor iedere woonstijl.  Eén daarvan is Duality, een uitbundig palet van onder meer heldere pasteltinten.  De trendkleur Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een leuke retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels, en accessoires.

bron: Histor (Vining Ivy)
bron: Histor (Duality Trend)

Rustgevend korenveld

De natuur inspireert, niet alleen met blauwe en groene tinten maar ook met meer aardse en natuurlijke kleuren. Het tere, subtiel okerkleurige geel van een korenveld zorgt voor inspiratie en heeft geleid tot Wild Wonder, de trendkleur 2023 voorgesteld door Levis. Het is een positieve tint die in contact staat met de natuur. ‘Wild’ om de vrijheid van de natuur op te roepen en ‘Wonder’ om de verwondering uit te drukken van alles wat we om ons heen zien. Breng de gouden schoonheid van de natuur tot leven met wonderlijke kleine toetsen in je interieur of ga wild met een volledige make-over.

bron: Levis (Wild Wonder)

Vergrijsd muntgroen

Groentinten waren al erg in trek en blijven het in 2023 goed doen. Bij Boss Paints en Colora wordt dit zeer concreet gemaakt met de trendkleur Entangled Green: rustgevend zacht, maar ook prikkelend en fris. Deze nieuwe trendkleur vertrekt vanuit het verlangen naar vrijheid, comfort en levensgenot. Ze weerspiegelt het evenwicht tussen enerzijds natuur en rust, en anderzijds technologie en innovatie. Nood aan nog meer inspiratie? De vier aanvullende kleurenthema’s tonen de veelzijdigheid van de kleur en illustreren tal van geslaagde combinaties en toepassingen.

bron: Boss Paints en Colora (Entangled Green)
bron: Boss Paints en Colora (Entangled Green)
bron: Boss Paints en Colora (Entangled Green)

Groen, groener, groenst

Nog meer groen bij Little Greene, een Brits verf- en behanglabel dat de Engelse charme tot in onze woonst brengt. Ook dit label gaat ervan uit dat het verlangen om onszelf te omgeven door de natuur steeds groter wordt.  Dit heeft geleid tot een samengestelde collectie Forest met kwalitatieve verven en behang die de natuurlijke wereld naar binnen brengen. En zoals je al vermoedt: ook hier staat de kleur groen centraal. Little Greene verf en behang is milieuvriendelijk en wordt in Noord-Wales op een verantwoorde wijze geproduceerd om de ecologische impact te minimaliseren.

bron: Little Greene (Forest)

‘Zachte’ muren

Hou je van zachte en eerder delicate kleurtjes? Dan is er onder meer Templeton Pink, één van de elf nieuwe kleuren gepresenteerd door Farrow & Ball. De nieuwe kleuren van dit door en door Britse label zijn geïnspireerd door momenten van vreugde, comfort en verkwikking. Ze variëren van gebruiksvriendelijke lichte tinten, zoals Templeton Pink, tot meer dramatische, donkere tinten voor de durvers. Ook te gebruiken als accentkleur in combinatie met een lichtere tint waardoor er geen afbreuk wordt gedaan aan het ruimtelijk gevoel.

bron: Farrow & Ball (Templeton Pink)