Fides news

Ontdek de Zilverkwartier Superior penthouses

Wonen ‘op niveau’? Dat kan in de penthouses van Zilverkwartier Superior in Berchem. Rustig en luxueus wonen op zeven hoog, met de stad aan je voeten en zicht op de groene binnentuin. Twee van de penthouses werden stijlvol ingericht als modelappartement en staan garant voor een inspirerende woonbeleving. Zelf ervaren? Maak gerust een afspraak. Graag alvast een virtueel kijkje? Kom binnen en wees welkom.

Zilverkwartier penthouse Antwerpen
360° rondleiding
Lichtrijke penthouse met huislift (A7.1)
360° rondleiding
Penthouse met hoog wauw-gehalte (A7.2)

Lichtrijke penthouse mét huislift

Een penthouse koop je uiteraard niet alleen voor nu maar ook voor later. Daarom werd deze woonst (A 7.1) uitgerust met een eigen huislift. Zo kun je je comfortabel tussen de twee verdiepingen van deze royale duplex verplaatsen. Ruimte, licht en luxe zijn de sleutelwoorden van dit uitzonderlijk mooi nieuwbouwappartement. Dat ervaar je eerst en vooral in de leefruimte met vide – en dus extra hoog plafond – en riante raampartijen die het interieur doen baden in het licht. Dit penthouse bevindt zich trouwens op de hoek van de Zilverkwartier Superior toren, wat maakt dat er langs drie zijden ramen zijn. Extra lichtrijk, met andere woorden.

“Ruimte, licht en luxe zijn de sleutelwoorden van dit uitzonderlijk mooi nieuwbouwappartement.”

Vanuit de leefruimte stap je zo op het ruime terras met pergola en zicht op de rustige en groene daktuin. Het penthouse telt trouwens niet één maar twee buitenruimtes, langs weerszijden van het gebouw. Dit maakt dat ook de witte eilandkeuken, voorzien van alle comfort en afgewerkt met kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke materialen, rechtstreeks toegang biedt tot een in dit geval inpandig terras, ideaal om buiten te tafelen. Naargelang het gezelschap, je stemming én het moment van de dag heb je dus de keuze of je je voor- of achteraan aan de terrastafel of in de buitenfauteuil installeert. Verder noteren we op de benedenverdieping ook nog een aparte bureauruimte – ideaal voor thuiswerkers -, een berging en een toilet. Op de vloer: warm parket of stijlvolle keramische tegels, al naargelang de ruimte, met daaronder aangename vloerverwarming. Deze wordt gevoed door het warmtenet dat niet alleen garant staat voor duurzame maar ook betaalbare energie (meer info). 

Naar boven ga je met de trap of met de private huislift die maakt dat je ook op je oude dag hier kan blijven wonen. Boven zijn er twee ruime slaapkamers met parketvloer en een badkamer met dubbel lavameubel, toilet en regendouche. De grootformaat tegels met helder en tijdloos marmerdecor tillen de afwerkingsgraad en het gevoel van luxe naar een nog hoger niveau. Ochtendhumeur? Dat smelt hier als sneeuw voor de zon.


Penthouse met hoog wauw-gehalte

Elk Fides appartement is anders, ingericht door interieurvormgevers die kwaliteit en karakter weten te verzoenen in een uniek geheel. Dat blijkt ook uit ons tweede modelappartement (A7.2), eveneens een penthouse met twee verdiepingen, twee slaapkamers, twee badkamers én twee terrassen, deze laatste samen goed voor 45 m² aan buitenruimte. Dit maakt dat de leefruimte, ook hier weer met vide en veel licht en ruimte, zowel links als rechts geflankeerd wordt door een terras. Hier kom je thuis, in alle rust én in stijl. Inderdaad, we zijn trots op dit penthouse met hoog wauw-gehalte. 

Hier kom je thuis, in alle rust én in stijl.

De zwarte keuken met glossy werkblad in onderhoudsvriendelijke composiet trekt meteen de aandacht, zeker in combinatie met de karaktervolle tegel met zwart geaderd marmerdessin. Het contrast tussen wit en zwart zet de toon, trouwens ook in de badkamer die anders dan anders durft te zijn. Dit appartement telt trouwens twee badkamers, waarvan één met een bad en een handdouche en één met een grote regendouche. Een karaktervol penthouse met hoog wellness-gehalte, waarin het fijn thuiskomen is.