Fides news
Posted in

Wij zijn verhuisd!

Posted in

Fides ruilt het kantoor aan de Van Eycklei in voor een nieuwe ‘thuisbasis’ op de 10de verdieping van Rijnpoort, ons eigen woonproject in hartje Antwerpen aan de Stijfselrui 48. Het is ‘an office with a view’, met een zo goed als 360° uitzicht over de Antwerpse skyline. Een professionele omgeving met weliswaar een genoeglijk en huiselijk hart waardoor je je meteen welkom voelt. Samengevat: een plek die anno 2021 perfect weergeeft waar Fides voor staat. Een betrouwbare partner in vastgoed die inzet op warm en persoonlijk contact.

Uniek uitzicht
“De locatie en het unieke uitzicht vormde zowat het uitgangspunt bij de inrichting van het kantoor”, gaat Maud Mullenders van start. Als interieurarchitect is zij niet alleen verantwoordelijk voor de inrichting en aankleding van ons kantoor, maar begeleidt zij ook de Fides klanten bij de persoonlijke inrichting van hun appartement.  “Om van dit uitzicht te kunnen genieten, was openheid essentieel. En dit vertaalt zich in veel glas.” En inderdaad, van zodra je binnenkomt ervaar je een ruimtelijk gevoel met veel licht. Door de glazen wanden van de kantoren blijft de connectie tussen de medewerkers onderling én de omgeving behouden.

Rijnpoort en het nieuwe Fides kantoor – 360°

Open én knus
Maud: “Daarnaast is er een grote open ruimte die multifunctioneel kan worden gebruikt. Knus ingericht met onder meer gemakkelijke stoelen van bij De Compagnie die uitnodigen om in een ongedwongen sfeer te praten. Graag even meer privacy? Door de gordijnen te sluiten ontstaat er als het ware een koker van textiel om in een meer besloten omgeving van gedachten te wisselen.” Ook handig: het lange kantoortablet waaraan externe werknemers in alle comfort kunnen inpluggen en werken. Alle maatmeubilair is gerealiseerd door Carl Helsmoortel, schrijnwerker met veel liefde voor het ambacht én oog voor detail. Zo zijn de maatkasten voorzien van gestoffeerde fronten die het akoestisch comfort verder ten goede komen.  

Duurzame materialen, Belgische kwaliteit en warme accenten
Er werd consequent gekozenvoor duurzame materialen, soms eerder neutraal maar vaak ook karaktervol en vol panache. Zo is er de massief houten vloer van Woodstoxx, met houten lamellen op hun kopse kant, wat meteen voor een bijzonder cachet zorgt. Maud: “Het huiselijke van de Fides appartementen en woningen moest ook weerklank krijgen in het kantoor. En dat is met de materialenmix en het gerealiseerde vakmanschap fraai gelukt.”  Veel warmte ook, met brons als accentmateriaal, onder meer gebruikt voor het deurbeslag. Desco, een jarenlange geapprecieerde Fides-partner,  stond in voor het sanitair, trouwens net als in de Rijnpoort appartementen. Nog een blikvanger: de pendelende en staafvormige verlichting van Moon lighting die een designaspect toevoegt aan de inrichting. Maud: “Wie op de Leien rijdt of aan de Waaslandtunnel passeert, kan ‘s avonds het grafisch lichtspel zien. Of hoe het kantoor ook van buitenaf al de aandacht trekt.” 

Blikvangers, ook op het dakterras
Enthousiast zijn we ook over ons ruim dakterras, grenzend aan de keuken met state-of-the-art koffiehoek. Weer of geen weer? Binnen of buiten? Tijdens de koffie- en middagpauzes maken we het gezellig. Zelfs over het servies werd nagedacht: van Serax en dus gegarandeerde Belgische kwaliteit. Buiten eten of zelfs vergaderen? De terrastafels staan klaar.  Wat de betegeling betreft, kozen we voor de Mirage Norr RR05 Farge tegel van Carobati, eveneens al 10 jaar een trouwe Fides-partner. Het is een duurzame keramische ceppotegel die aansluit bij de Italiaanse terrazzostijl en van het riante terras zo mogelijk een nog grotere trekpleister maakt. Voor ons, maar ook voor jou die we als bezoeker binnenkort misschien wel mogen verwelkomen in ons nieuw kantoor. Wees welkom!

The making of….

Foto’s van het volledig ingerichte kantoor volgen snel! Volg ons op Instagram en facebook.

Nieuw adres:
Stijfselrui 48/1001
2000 Antwerpen
info@fidesinvest.be
t 03 232 54 00