Woontips
Posted in

Haal het meeste uit je terras: 4 handige tips

Posted in

Eindelijk! De zomer kondigt zich aan. De jurkjes en shorts mochten de voorbije zonnige dagen weer uit de kast en er werd al volop genoten van tuin en terras. Alle Fides-woonprojecten hebben appartementen met een ruim terras, niet zelden met zicht op een mooie gemeenschappelijke binnen- of daktuin. Zo brengen we de groene verademing tot vlak bij je woning. Inspiratie nodig bij het inrichten van jouw terras? Hoe haal ook jij het meeste uit je persoonlijke buitenruimte? Wij zijn alvast weg van deze inspirerende ideeën en hebbedingen.

Ruim terras bij een doorzonappartement in woonproject Zilverkwartier te Berchem

1) Op de poef!

Dé outdoortrend van deze zomer: poefs! En werkelijk in alle kleuren en formaten. Je fleurt er zo je terras of balkon mee op. Bovendien laat een poef zich flexibel inzetten: als nomadische zitplek, comfortabele voetenbank én soms zelfs als handige opberger. Is buiten te koud, dan gebruik je ze toch gewoon binnen. De meeste poefs hebben zo’n verfijnde afwerking, dat ze net zo mooi ogen in het interieur. De outdoorstoffen zijn amper te onderscheiden van het textiel voor de woonkamer. Dit is alvast het geval voor deze poefs van B&B Italia, Fatboy of het Belgische Jardinico. Ook leuk én handig: de opblaasbare poefs en loungers met hoogwaardige Sunbrella bekleding van het Belgische label The FillUp Club, gespot bij Home of Geraldine. Graag extra kleur? Daarvoor zorgt Pouf Chloé, gezien bij Atelier Van Gastel. Binnen of buiten? Stoef met je poef!


2) Twee-in-één

Kies voor meubelen die verschillende functies slim combineren, bijvoorbeeld die van een compacte sofa en zonnebed mét verstelbare rugleuning. Zitten maar ook liggen in alle comfort. Nieuw van Royal Botania is de Calypso lounge met zalig zachte en gewatteerde leuning. Ook Extremis heeft met het Sol+Luna  Sofa Sunbed een ingenieus meubel dat verrassend multifunctioneel uit de hoek komt. Twee Belgische merken die ook aandacht schenken aan het designminnend publiek met een compacte buitenruimte.


3) Mobiel en oplaadbaar licht

Begint het te schemeren? Maak het dan gezellig met mobiele en oplaadbare lampen, al dan niet op zonne-energie. Geen stekker nodig en inzetbaar waar gewenst. Uit het ruime aanbod viel ons oog op de opmerkelijke In Vitro unplugged lamp van Flos, de Milk lamp van Ethimo en het compacte Cuub theelicht van Fermob.


4) Verticaal groen

Wil je extra veel groen en bloemen op je terras of balkon van je appartement? Denk dan verticaal en ga voor groen in de hoogte. Dat kan met een leuke en al dan niet leunende etagère, maar ook door allerhande vernuftige hangsystemen die aan de balustrade of de muur kunnen bevestigd worden. Met NatureUp! heeft Gardena een handig product waarmee iedereen verticaal kan tuinieren. Dankzij de stapelbare modules en hoekelementen maak je je bloemen- of kruidenwand net zo groot en breed als je zelf wenst. Nog meer leuke producten om verticaal te tuinieren troffen we bij Elho, Burgon & Ball en Verti Copenhagen. Handig én knap is ook de nieuwe Urban Balcony oplossing van het Italiaanse label Unopiù. De modulaire structuur in irokohout kan worden aangevuld met een waaier aan stijlvolle accessoires: bloembakken en potten in verschillende formaten, rekken en leggers, screens en compacte kastjes.