Real estate news

UPDATE: dit appartement is verkocht – Elegant 2-slaapkamerappartement in Zilverkwartier, Berchem: comfort en esthetiek verzoend

Zilverkwartier appartementen Antwerpen

Compromisloze kwaliteit… dat is waar wij bij Fides voor gaan. Zo ook in nieuwbouwproject Zilverkwartier in Berchem. Eigentijds wooncomfort wordt er gecombineerd met hoogwaardige materialen en een elegante esthetiek. Zo ook in het 2-slaapkamerappartement op de 6de verdieping. Zelf een kijkje nemen? Dit appartement is nog te koop en kan je na afspraak vrijblijvend bezoeken.


Helder interieur

Belangrijk om mee te geven: elk Zilverkwartier appartement heeft een andere inrichting en is dus net zo uniek als de bewoners zelf. Dat doen we niet alleen in Zilverkwartier, maar in al onze woonprojecten. Dit ruime 2-slaapkamerappartement zal zeker in de smaak vallen bij wie houdt van heldere maar ook warme materialen. Licht hout wordt er gecombineerd met een witte keuken en netjes geschilderde muren in gebroken wit. “Heldere tinten trekken het licht binnen en komen het ruimtelijk gevoel ten goede”, aldus onze interieurarchitecte. Licht, maar alles behalve kil. Daarvoor zorgt onder meer de keramische parketvloer, met de warme look van hout maar de kwaliteiten van keramiek, ook qua onderhoud. Overal werd er aangename en energiezuinige vloerverwarming voorzien. Laat die pantoffels maar zo, hier loop je het liefst op je blote voeten.

Heldere tinten trekken het licht binnen en komen het ruimtelijk gevoel ten goede.

Piekfijn afgewerkte, ergonomische en ruime keuken

Aan wat herken je kwaliteit? Vooreerst aan de gekozen materialen en de slimme ergonomie in de keuken. Deze keuken combineert een wandopstelling met een gezellig keukeneiland dat de connectie maakt met de woonkamer. Op het ruime aanrecht: een composietsteen die bedoeld is om intensief te gebruiken. Terwijl jij de maaltijd voorbereidt en de groenten spoelt, sla je dus gewoon een praatje met je kids of de genodigden in de living. Het keukeneiland biedt daarnaast ook heel wat extra kastruimte en is voorzien van een spoelbak in onderbouw, dus zonder opstaande rand: hygiënisch en makkelijk in onderhoud. En zoals het hoort, zit de vaatwasser netjes ingebouwd in het eiland, vlak bij de spoeltafel. De keukenwand is voorzien van een kooknis met 90 cm brede inductiekookplaat die de standaard van 60 cm dus overschrijdt. In de kolomkasten: links de combioven op ergonomische ooghoogte en rechts een ruime inbouwkoelkast. Alle comfort binnen handbereik, ook voor wie culinair al eens graag uitpakt.

Zilverkwartier appartementen Antwerpen
Zilverkwartier appartementen Antwerpen

Ruime douche en elegant designbad

Een snelle douche of een uitgebreid badritueel? In dit appartement kan het allebei. Het moet gezegd worden: op deze badkamer zijn we trots. De wanden werden bekleed met grote keramische tegels met marmerdessin. Het designbad met fraai afgeronde vormen nodigt uit tot relaxen. Het lavabomeubel in de vorm van een dubbel houten tablet met strakke opbouwspoelbak zet tot slot de puntjes op de i van deze eigentijdse badkamer. Verder noteren we nog een apart toilet in de hal en een berging voor onder meer de wasmachine en droogkast.

Doorzonappartement

Grote raampartijen met uitstekende isolatiewaarden optimaliseren de lichtinval. Dit is trouwens wat men noemt een doorzonappartement. Deze naam is afgeleid van het feit dat de leefruimte over de gehele diepte van het appartement doorloopt. De leefruimte met open keuken heeft dan ook aan twee kanten ramen, zodat de zon door de hele kamer kan schijnen. Het hoge raam met dubbele deur langs de kant van de zithoek geeft uit op het inpandige en overdekte terras waar je gezellig buiten kan tafelen, ook als het onverwachts begint te druppelen. Langs de kant van de keuken kijkt het appartement uit op de lager gelegen en gemeenschappelijke binnentuin, dé grote groene verrassing van dit project. De aanleg van deze daktuin ging recent zijn laatste fase in, dit met de bouw van een heuse serre. Daarnaast  werd er ook een overdekte buitenruimte voorzien. Hier kunnen de bewoners elkaar treffen, ook als het weer een keertje tegenzit.

De leefruimte met open keuken heeft aan twee kanten ramen, zodat de zon door de hele kamer kan schijnen.

Dit appartement in een notendop

De overige troeven van dit appartement? We zetten ze even op een rij:

  • Doorzonappartement van 117 m² op de 6de verdieping met 2 slaapkamers en overdekt inpandig terras van 14 m²
  • Ideale ligging in de Oogststraat, op de grens van Berchem en Mortsel, dicht bij het openbaar vervoer en ’t stad. 
  • Zowel zicht op de straatkant als op de grote en gemeenschappelijke Zilverkwartier binnentuin van 1.840 m². Op deze daktuin staat sinds kort een serre en overdekte buitenruimte waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. 
  • Keramische parketvloer, in het volledige appartement.
  • Aangename en energiezuinige vloerverwarming, gevoed door het duurzame en co2-neutrale warmtenet dat bovendien stabiele energieprijzen garandeert. 
  • Inpandige Colruyt winkel op het gelijkvloers. 
  • Mogelijkheid tot aankoop van autostaanplaats en/of kelderberging (niveau -2). 
  • Ventilatie type C+ met natuurlijke toevoer via regelbare raamroosters en vraaggestuurde afvoer in natte ruimtes. 
  • S-peil 31 / E-peil 40. 
  • Tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 6% (indien u voldoet aan de wettelijke voorwaarden).

Maak een afspraak

Breng je graag een bezoek aan dit of de andere beschikbare  Zilverkwartier appartementen? Wil je meer weten over welke appartementen er nog beschikbaar zijn? Of benieuwd over wat Zilverkwartier met zijn daktuin, supermarkt en duurzaam warmtenet nog allemaal in petto heeft? Maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek.