Fides news
Posted in

Zilverkwartier in de pers

Posted in

Zilverkwartier gespot? Zou best kunnen, want ons project in Berchem krijgt heel wat aandacht in de pers. Dat is niet toevallig. Deze nieuwbouw blinkt uit wat duurzaamheid betreft. Ook de slimme en tijdloze architectuur, met een prachtige binnentuin middenin de ring van wonen, trekt de aandacht.

Sophie aan het woord op ATV
“Het nieuwe project Zilverkwartier is gelegen op een zeer unieke locatie dicht bij de stad. Omwille van die ligging kunnen we alle leeftijdscategorieën charmeren.” Aan het woord is Sophie Kegels van het Fides sales team.   “De winkels, het openbaar vervoer en de parken zijn vlakbij. Het is een tijdloos en stijlvol gebouw, maar ook heel speels omwille van de verschillende hoogtes in de architectuur.” Benieuwd naar wat Sophie nog meer over Zilverkwartier te vertellen heeft op tv? Bekijk dan zeker het filmpje!


Aandacht in vakblad Archicomm
Ook architect Frederic Vandoninck van FVWW spreekt gepassioneerd  over project Zilverkwartier. Hij kwam aan het woord in Archicomm, vakblad voor architecten. “Ondanks dat het geheel in totaal 82 appartementen én een supermarkt omvat, geeft het nieuwbouwproject een heel ruimtelijk gevoel en is het een gebouw op mensenmaat”, aldus de architect. “Dankzij de verschillende inkomhallen rondom en kernen ontstaat er een intiemere sfeer en een nauwer contact met naaste buren. En belangrijk: alle circulatiekernen geven uit op de daktuin.” Meer lezen?  Klik dan op het document hieronder.


Gezien in Thema
Duurzaam verwarmen met industriële restwarmte. Dat is de kop van het artikel over nieuwbouwproject Zilverkwartier in het magazine Thema. “In Berchem en omstreken wordt er een nieuw warmtenet uitgerold met als doel woningen te verwarmen met restwarmte van de nabijgelegen Agfa-Gevaert fabriek. Zo ook de appartementen van nieuwbouwproject Zilverkwartier, dat om meer dan één manier inzet op duurzaam wonen.” Je leest er alles over hieronder.