Fides news
Posted in

De kleur van het jaar 2021 is… Brave Ground

Posted in

Wist je dat… elk Rijnpoort appartement netjes geschilderd wordt opgeleverd? Een extra service vanwege Fides! De muren in gebroken wit (RAL 9010) trekken het licht binnen en zorgen voor een ruimtelijk effect. Toch graag een kleurtje? De witte wanden zijn als een blank canvas waar je zelf mee aan de slag kunt. Ga bijvoorbeeld voor een toonmuur in een kleur naar keuze. Wat dacht je van Brave Ground, de ‘Kleur van het Jaar 2021’ en een warme tint die stabiliteit en vertrouwen uitstraalt. Het is een warme kleiachtige tint, verankerd in de aarde, die geborgenheid biedt.  

Naar jaarlijkse gewoonte licht Levis een langverwacht tipje van de sluier van 2021 op en laat ons proeven van de eerlijke en moedige wereld van Brave Ground. Deze Kleur van het Jaar, een kleiachtige en neutrale tint, straalt stabiliteit en vertrouwen uit en biedt geborgenheid en ruimte voor samenspel met andere kleuren.

foto Levis

Verankerd in onszelf en de aarde
De kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel en een team onafhankelijke designexperts hielden afgelopen maanden opnieuw de vinger aan de pols van de internationale maatschappelijke, fashion en politieke tendensen. Daaruit puurden ze een hoopvolle drang naar moed, oprechtheid en waardering van het oude en de wereld waarin we leven. Allemaal elementen die in essentie vervat zitten in de kleur Brave Ground.
Brave Ground symboliseert de moed die we hebben om verandering te omarmen. In een wereld waar alles bijna dagelijks op z’n kop wordt gezet, zijn we op zoek naar aarding en connectie. We willen stabiliteit en keren ons daarvoor steeds meer naar de eenvoudige geneugten rondom ons: de schoonheid van de natuur, de rust van de aarde, de veilige haven van onze thuis. Brave Ground verankert ons met onszelf en geeft ons de vaste voet die we nodig hebben om de ‘wind of change’ te volgen.

foto Levis

Gegroeid uit hoop
Er werden 4 trends gedetecteerd die onze samenleving vandaag en in de toekomst zullen vormgeven: de durf om te geloven in onze eigenwaarde en te handelen volgens ons innerlijke kompas; de kracht van samenwerking; het besef dat we langer leven dan enkel vandaag; en de waardering voor het verleden en de natuur die daaruit voortkomt. Concepten die doen dromen van een betere morgen en onze moed vragen om die te verwezenlijken. Daarom is Brave Ground geen schreeuwerige kleur, maar een solide basis die zowel sterk staat in z’n eentje als een harmonieus geheel kan vormen met andere tinten. Denken we daarbij aan oker, geel en andereuitgebalanceerde neutrale kleuren. Energiek zonder te overweldigen, tijdloos zonder in clichés te vervallen.Brave Ground heeft net als wij de moed om open te zijn, zich flexibel op te stellen en af en toe vol vertrouwen in het onbekende te springen.