Real estate news

Hof Berlamuze in Lier: meer groen en minder verharding!

Onze missie: actief meebouwen aan een boeiende, bloeiende en leefbare stad waar mensen thuis zijn. Daarom gaan we op zoek naar bijzondere locaties waar het wonen weliswaar beter kan. De site in Lier waar Hof Berlamuze zich ontpopt was dringend toe aan een herwaardering. Leegstaande panden, waaronder een supermarkt en loods, en een half ondergrondse parking ruimen plaats voor woonkwaliteit en groen. Daarbij zetten we volop in op maximale vergroening en ontharding van de site.

 GebouwenVerhardingGroen
Hof Berlamuze2.628 m² (35%)450 m² (6%)4.432 m² (59%)
Vroegere situatie4.333 m² (58%)2.320 m² (31%)857 m² (11%)

Buitengewoon binnengebied, een groene verademing

Hof Berlamuze, hier woon je in een buitengewoon binnengebied. Dit is autovrij en dus ideaal voor wie thuis wenst te komen in alle rust. De buitenruimte neemt de vorm aan van een grote binnentuin, een hof met een geborgen en groen karakter. Het binnengebied heeft daarnaast ook een ‘publieke trage doorsteek’ waar ook omwonenden, te voet of met de fiets, gebruik van kunnen maken.

Hier woon je in een buitengewoon binnengebied.

Groeien en bloeien

Hof Berlamuze krijgt een volwaardige tuin, met zorg ontworpen door LAND landschapsarchitecten. Boven op de ondergrondse parking komt een dik groenpakket waardoor ook grotere struiken en meerstammige bomen volop kunnen groeien en bloeien. De variatie in de beplanting maakt dat elk seizoen hier zijn charme heeft. Daarnaast is er een open grasruimte voorzien waar ook de kinderen hun hartje kunnen ophalen. Aan de Arthur Vanderpoortenlaan is er een aangenaam stadspleintje met enkele bomen, zitgelegenheid en enkele fietsbeugels. Dit plein vormt de aankondiging van de publieke doorsteek, een pad richting Molenstraat, waarbij de bomen bijdragen aan het groenbeeld van de straat en het hof. We zetten volop in op vergroening, ook aan de randen van het woonproject waar klimplanten het groene totaalplaatje vervolledigen.

Ook thuiskomen in deze groene omgeving in hartje Lier? Ontdek het aanbod!