Fides news

Te koop in Oud-Berchem: nieuwbouw stadswoningen met ruim terras dat aansluit bij de grote binnentuin

Beschikbare woningen in Oud-Berchem zijn schaars, de gezinnen die er willen wonen talrijk. Net daarom voorzien we in woonproject De Wastuin ook een aantal nieuwbouwwoningen met drie of vier slaapkamers. Ideaal voor zij die uit zijn op meer ruimte en zorgeloos wooncomfort in deze hippe buurt. De duplex woningen hebben elk een eigen voordeur aan de straatkant. Achteraan sluit de leefruimte, met groot schuifraam, aan bij een ruim terras dat op zijn beurt overgaat in een gezellige binnentuin. Fan van veel groen maar niet van de daarbij horende karweitjes? Hier geniet je van een grote tuin, zonder de zorgen van het onderhoud.

Ferdinand Coosemansstraat, pal in de hippe en vernieuwde woonbuurt van Oud-Berchem

De stadswoningen van De Wastuin? Dat is ruimte én wooncomfort. Je kan de woningen vergelijken met ruime duplex appartementen – met twee verdiepingen, dus – waarvan de oppervlakte varieert tussen de 150 en 172 m². In tegenstelling tot een traditionele duplex hebben al deze woningen weliswaar geen gemeenschappelijke hal, maar wel elk een eigen voordeur aan de Ferdinand Coosemansstraat in Berchem, pal in de hippe woonbuurt van Oud-Berchem op een boogscheut van ’t Groen Kwartier. Deze duplex-woningen zijn gelegen in een gebouw van 3 verdiepingen hoog, waarbij de woningen het gelijkvloers en de eerste verdieping voor hun rekening nemen.

Kies mee de afwerking

De doordachte indeling van de stadwoningen is perfect op maat van gezinnen die hier willen thuiskomen en genieten van woonruimte in de stad. Vooreerst is er de private inkomhal – perfect voor de buggy – met een eerste toilet en eikenhouten binnentrap naar de eerste verdieping. Op de bovenverdiepingen: drie of vier slaapkamers. In sommige woningen heeft de ‘master bedroom’ een gezellige erker, voorzien van een zitbank. Verder is er uiteraard de badkamer met dubbel lavabomeubel, bad en/of ruime douche en toilet, afhankelijk van de woning al dan niet apart. Beslis je tijdig, dan kies je mee de badkamermeubelen en -uitrusting. Hetzelfde geldt trouwens voor de keuken en de verschillende afwerkingsmaterialen, zoals tegel, parket, enz. Op deze manier kun je je woning helemaal eigen maken, op maat van je persoonlijke interieurwensen. Onze klantenbegeleider staat jou hierin bij. Snelle beslissers hebben dus voordeel.

Het licht in deze ‘doorzonwoningen’ wordt langs beide kanten van de leefruimte gretig binnengetrokken.

Doorzonwoning

Terug naar de benedenverdieping waar je vanuit de hal de leefruimte instapt. Een zee van licht komt je tegemoet. Deze leefruimte verenigt de functies van een open en volledig uitgeruste keuken en een gezellige zitplaats, helemaal volgens de huidige woontrends. De ruimte, voorzien van een warme parketvloer en aangename vloerverwarming, strekt zich uit over de volledige diepte van de woning: van de ramen aan de straatkant tot de riante schuiframen achteraan die uitgeven op het privaat terras. Het licht in deze ‘doorzonwoningen’ wordt dus langs beide kanten van de leefruimte gretig binnengetrokken.

Groene binnentuin

Het private terras, waar voor de nodige privacy wordt gezorgd, gaat vervolgens over in de grote en groene binnentuin, een groen binnengebied van wel 2.288 m². Waar vroeger beton en uitgeleefde gebouwen stonden, komt er een grote verscheidenheid aan beplanting die elk seizoen wat te bieden heeft. Ontharding én vergroening is het uitgangspunt. Centraal in deze tuin: een oude fabrieksschouw van de wasserij, die herinnert aan de tijd van toen en de rijke historiek van deze site. Her en der worden ook gerecupereerde materialen gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van breuksteen voor het pad. Een met veel zorg aangelegde tuin die een belangrijke meerwaarde is voor dit woonproject en de buurt.

De Wastuin stadswoningen in een notendop:

 • Stadswoningen met eigen voordeur aan de Ferdinand Coosemansstraat, Berchem
 • Lichtrijke doorzonwoningen
 • Oppervlakte van 150 tot 172 m²
 • Terras van 11 m² dat aansluit bij de binnentuin van 2.288 m²
 • 3 of 4 slaapkamers
 • Parketvloer in woon- en eetruimte, slaapkamers, dressing en inkomhal
 • Bij een tijdige beslissing kan je zelf mee beslissen over de keuken, badkamer en materialen voor de interieurafwerking
 • Duurzame warmteproductie met luchtgekoelde warmtepomp
 • Vloerverwarming
 • Ondergrondse parking en kelderbergingen
 • Verschillende fietsenstallingen
 • Ventilatietype D+
 • S-peil ≤ 31 en E-peil ≤ 35
 • Oplevering 2025