Fides news

Project Rijnpoort: 40% van de appartementen verkocht

We zijn er best trots op: de verkoop van Rijnpoort heeft de kaap van 40% bereikt. Een aanzienlijk deel van de 110 appartementen is dus al gereserveerd voor deze snelle beslissers en dynamische stadsbewoners die hier begin 2021 hun intrek nemen. Wat hun heeft kunnen overtuigen? De centrale ligging, het eigentijdse en duurzame wooncomfort én het groene kader met een grote en gemeenschappelijke daktuin en opgewaardeerde omgeving.

Project Rijnpoort zoals het begin 2021 een integraal deel zal uitmaken van het Antwerpse stadscentrum.

Appartement… mét riante tuin
Het is een feit: de binnentuin, pal op het zuiden gericht, vormt een belangrijke troef en meerwaarde voor elke bewoner die hier in de nabije toekomst zal neerstrijken. Deze daktuin, een vernuftig onderdeel van de architectuur, is toegankelijk vanuit elke trap- en lifhal op de eerste verdieping en nodigt uit om elkaar te treffen tussen het groen. Onze architecten maakten werk van een tuinplan waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Hoogwaardige materialen en een uitgekiende mix aan planten en bomen zetten de toon. Zo noteren we onder meer kleine meerstammige bomen, varens, siergrassen, bolgewassen en vaste heesters. Er wordt gewerkt met hoogteverschillen en beplanting die dit reliëf volgt, wat meteen voor een natuurlijke dynamiek zorgt. De beplanting werd bovendien gekozen in functie van de zoninval en de verschillende bloeiperiodes. Zo blijft de tuin het hele jaar door boeiend, met altijd wel een bepaalde plantensoort die in bloei staat of in de winter zijn blad houdt.

Aangename zitplekken en verbindende paden
In de tuin wordt er een pad voorzien dat centraal door de tuin loopt en de verschillende toegangen verbindt. De gezaagde natuursteentegels en -klinkers in Belgische blauwe hardsteen met gebouchardeerde en fijngepunte afwerking zijn toonaangevend voor de kwaliteit van de gebruikte materialen. Langsheen het pad komen zitplekken met grind van gemalen blauwe hardsteen. Neem gerust plaats op de trendy Fermob buitenstoelen, voor een praatje met de buurvrouw of om gewoon even tot rust te komen met een goed boek in de namiddagzon. De tuin wordt vervolledigd door een waterschaal in blauwe hardsteen, een element dat deel uitmaakt van een weloverdacht en sfeervol geheel.

De binnentuin, aangelegd op het dak van de gelijkvloerse parking, vormt een belangrijke meerwaarde voor project Rijnpoort.

Hoe vorderen de werken?
Het gonst van de bedrijvigheid op de werf van Rijnpoort. De werken vorderen goed en volgens planning. We staan erop onze kopers goed te informeren over de vorderingen op de werf. Ook benieuwd? Je leest er alles over in de Rijnpoort-nieuwsbrief.

www.rijnpoort.be